rokultur

PRO EUROPA – ZILELE CULTURII ROMANE IN GERMANIA

rokultur random header image

Emy Dragoi

Instrumentist român stabilit la Paris. S-a nāscut în anul 1976. A studiat acordeonul şi a fost pasionat de timpuriu de folclorul românesc. Emigreazā în Franţa la vârsta de 20 de ani, unde trāieşte şi în prezent. Intrā în orchestra lui Philippe Lebel din oraşul Tours, apoi urmeazā cursurile şcolii de jazz Bill Evans din Paris, la secţia pian.
În perioada 1997 - 2007 participā la numeroase festivaluri internaţionale de jazz. Cântā alaturi de acordeonişti faimoşi(Marcel Azzola, Daniel Colin Jean ‘Corti) şi colaboreazā cu virtuozi ai jazz-ului (Christophe Lartileux, Rodolphe Raffalli, Doudou Cuillerie, etc)
În anul 2000, împreunā cu pianistul Antoin Hervier înregistreazā piese care combinā muzica clasicā şi jazz-ul, iar în mai 2004, împreunā cu membrii orchestrei SWING, compune albumul “Baladā pentru Claudia”.
Cea mai recentā realizare este proiectul Etno-fonia, cu interpreţi ai grupului sāu “Jazz Hot Club România”, care îşi are rādācinile în creaţiile muzicale populare româneşti, pe care le combina cu accente de jazz şi cu ritmuri moderne (bolero, café concert, latino, blues şi reggae).